Helg

Igår hade vi barnfritt då min mamma och hennes sambo tog med W på en liten minisemester. Då passade min kära sambo på att bjuda ut mig på min favorit resturang. Det var lite stressigt, för jag var inte hemma från jobbet förens 17:30 och bordet var bokat till 18:45, men vi hann. ☺

Mysigt som tusan var det och GOTT! Min gravid mage är lite mysko dock, för ena sekunden är jag proppmätt och andra sekunden hungrig igen. Hujedanemej! ;O)

Nu har jag precis kommit hem från svampskogen med B. Lite svamp hittade vi allt! Jag tänkte strax rensa dem så mamma kan få med sig dem hem. Sen ska jag dammsuga och duscha innan dem kommer hade jag tänkt.

När mamma hade hämtat W igår morse så hade han sagt till henne och hennes sambo att "mamma har en bebis i magen". Ha ha ha! Jag var inte hemma då, men jag får nog bekräfta det idag. ;O)


Inskrivning

Idag var jag på inskrivning och mina värden va fina. Jag kände mig lite nervös innan, men inget "allvarligt".
Jag fick även göra ett tidigt UL och för första gången någonsin så fick jag se lilla Grynet. Hjärtat pickade på så fint och Grynet sprattlade och viftade med händerna. ♥ När jag låg där på britsen och barnmorskan kikade runt i livmodern så började jag gråta. Äntligen fick jag bekräftat att allt är bra där inne. Grynet lever och mår bra.. ♥


Tiden springer

Tiden går fort. Redan vecka 11!:O)

I morgon ska jag på inskrivning på mvc och ev. få ett tidigt ul. Allting känns bra i graviditeten. Jag har kvar både trötthet, ömma bröst och illamående och har börjat få lite småkänningar i fogarna om kvällarna. Så jag är inte speciellt orolig över att något inte är som det ska vara. :O)

Håller precis på att baka pizzabullar. Åh va sugen jag är! Jag får impuls-cravings efter viss mat. Kan vara lite jobbigt när närmaste affär ligger en bit bort. Men men! :O)


Gravid i vecka 11

Kroppen: Det syns fortfarande inte att du är gravid, men du kan känna det mycket tydligt. Den trötthet som många känner är ett tecken på att man ska ta det lugnt. Vissa kan känna sig svimfärdiga om de tvingas stå upp en längre tid, till exempel på bussen. Det beror på att blodtrycket är lägre.

Fostret: Huvudet är nu rundare och ögonlocken är tydligare, de har redan öppnats och kan slutas vid beröring. Händerna kan också stängas vid beröring. Nu är fostrets alla viktiga organ i stort sett färdiga och ska bara växa i storlek. Ännu kan du inte känna att fostret rör sig, men vid ett ultraljud kan man se rörelser.

TRÖTT.

Ja, trött är bara förnamet. Fy faaaasen va trött jag är. Skulle flera gånger under dagen kunna somna ståendes.
Jag hoppas jag får mer energi... Snart.

Dags att hoppa in i duschen strax. Jag behöver det känner jag...


Jag tävlar.



NilssonPettersson lottar ut ett presentkort värt 450kr hos Lillfinger!
Var med du också!!!"


Gravid i vecka 10

Kroppen: Nu är det många som är känsligare än vanligt. Det beror på att man påverkas av en mängd hormoner. Trötthet, irritation och många funderingar kring framtiden är vanligt. Som partner kan det vara svårt att förstå vad som händer då det ofta går mycket fort från det att den blivande mamman mår bra till att hon känner sig gråtfärdig.

Alla kvinnor som fyller 35 år innan barnet föds erbjuds ett så kallat KUB-test, men även yngre kvinnor kan göra det vid särskilda omständigheter. KUB-testet används för att beräkna sannolikheten för att du väntar ett barn med Downs syndrom. KUB-testet består av en ultraljudsundersökning där man mäter nackuppklarningen (NUPP) hos fostret, samt ett blodprov som tas minst fyra dagar före ultraljudet.
Om testet visar på riskfaktorer kan man gå vidare med ett fostervattensprov eller moderkaksprov. Dessa provtagningar är dock inte riskfria, utan kan innebära en ökad risk för missfall.

Fostret: Nu är embryoperioden över. Moderkakan gör sig redo att ta över näringstillförseln. Det tar dock ett par veckor för moderkakan att mogna innan den kan överta gulkroppens funktion. Fingrar och tår är helt åtskilda och smaklökarna börjar bildas. Nu kan man skymta början till alla 20 mjölktänderna. Äggstockarna eller testiklarna är utvecklade. Rörelserna är kraftigare och fostret börjar kunna ändra läge i livmodern. Den lilla svansen har försvunnit och huvudet får alltmer mänskliga drag. Fostret har ett ansikte med spädbarns-profil. Hög rundad panna, liten uppnäsa och en mer markerad haka.


Det kan låta lite konstigt, men jag kan nästan lova att jag har känt rörelser i magen. Inga sparkar eller buffar, men "aktivitet". Liksom "bubbel". Jag har känt det vid 3 tillfällen, senast idag, och jovisst... Det måste vara det lilla livet som uppenbarar sig för sin mamma.... ♥ Jag vet ju hur det känns sen min graviditet med W och min känska kan inte vara fel.. ♥


Gravid i vecka 9

Kroppen: Tandköttet blir uppmjukat och kan därför bli mer lättblödande, var därför extra noga med tandborstningen. Olika graviditetshormoner påverkar dig, man kan fortfarande känna sig trött och illamående, men det brukar gå över om några veckor. En del kvinnor har små blödningar tidigt under graviditeten, det är inte ovanligt att det sker när mensen brukade komma. Det kan bero på alla hormonförändringar och på att slemhinnorna i kroppen blöder lättare när man väntar barn. Om blödningen skulle göra ont ska du söka hjälp.

Embryot: Embryot är nu stort som jordgubbe, cirka tre centimeter och fötterna är cirka två millimeter stora. Halsen tar form och käkarna är färdigutvecklade. Munhåla och näsa förenas, öron och näsa kan nu ses och ansiktet börjar totalt sett få mänskliga drag. Känseln utvecklas och embryot kan redan nu få hicka ibland.

Trött.

Det hör numera till vanligheterna att jag är trött. :O)

URK va varmt det har varit idag! Hela 34 grader som mest. Hua! Nu är det betydligt svalare dock efter lite regn. Hoppas INTE det blir lika varmt imon när jag ska jobba.

 

Annars är allt bra. Ska duscha sen blir det nog soffan eller sängen för mig. Ska läsa lite i min supertråkiga kurslitteratur också. Måtte jag hinna färdigt med min upg tills torsdag kväll!!


Puuuuuh

Det är såååå varmt ute att det inte ens går att vara ute. Så därför sitter vi inne, W och jag. Sambon är iväg på travet.

Igår kväll var vi på stranden en sväng. Härligt ljummet i vattnet! Jag älskar verkligen havet. När man bor så nära så blir det dock inte att man åker dit lika ofta. Tyvärr!

Jag har fått en massa finnar i mitt ansikte. Det är lite lustigt, för alla symptom som "widgeten" "säger" får jag. Ha ha! :O) Illamåendet fortsätter fortfarande lite grann. Värst är väl dock att jag inte är sugen på nån mat alls och blir då hungrig och illamåendet eskalerar. Thaimat hade suttit fint, men alla pengar måste sparas till resan nästa vecka. :O)

Helt ärligt så längtar jag till hösten nu. Kall, frisk luft, solsken och vackra färger. Ja, hösten är nog mer min grej!


- Jag tävlar -




Jag tävlar hos kidzmode om en valfri skötväska från Willvin.
Tävla HÄR du också.


-Vinn produkter från Natusan -

Jag är med och tävlar om två produkter från Natusan. För din chans att medverka i tävlingen, följ länken:
http://kidzmode.blogg.se/2010/july/tavling-i-samarbete-med-natusan-buzzador.html


Tävling



Var med och tävla om en supersnygg skötväska från Willvin! Följ bara länken: http://hmoholt.blogspot.com/2010/07/vinn-stelleveske-fra-willvin.html


Jordgubbar

Jag sitter här insvept i en handduk. Har precis hoppat ut ur duschen. Ögonen går i kors, men ännu har jag inte somnat! Det är snart dags dock... ;O)

Sambon är iväg ikväll, så det är bara jag och mina två andra boys hemma ikväll.
Jag svullade lite ny plockade jordgubbar innan. Yummie!

 

Det ♥ regnade ♥ ute förut idag. Underbart! Då kanske svampen får för sig att "ploppa" upp! :O)

Urk, nu börjar jag må illa igen. Har noll matlust och det bättrar ju bara på illamåendet. Nåväl, det kan jag ta! :O)

Har knappt förstått ännu att jag verkligen är gravid. Tiden går fort och redan är jag i vecka 8! Längtar tills i slutet av juli då jag ska på inskrivning. ♥

Nehe, nu är ögonen trötta. God Natt!


Update

En kort update från mig innan det är dags för jobbet.

Illamåendet har blivit mer hanterbart. Nu är jag mest känslig mot vissa lukter.
Häromdagen blev jag orolig då mitt ena bröst kändes mindre ömt än det andra. Ringde bm igår bara för att få bekräftat att det är lugnt - vilket jag innerst inne vet att det är. Symptomen ska ju försvinna allt eftersom tiden går. Nåväl, fick prata med en bm och fick det bekräftat. Det är inget att oroa sig för, symptomen försvinner så småningom. Det är olika när dem gör det bara. Men hon var så likgiltig och hennes tonläge gjorde mig ledsen. Jag fick inget förtroende för henne alls! VARFÖR jobbar sådana människor inom sjukvården?! Suck...

Nåväl, ömheten i brösten kommer och går. Helt normalt. Illamåendet är mer hanterbart. Helt normalt.

Igår kväll fick jag lite ömma fogar också. Nu börjar det kännas att jag är gravid på allvar. Vecka 8 idag och allt.
:-D


Gravid i v. 8

Kroppen: Nu växer livmodern och storleken kan jämföras med en apelsin. Det är vanligt att man måste kissa mycket oftare än normalt. All glatt muskulatur, det vill säga sådana muskler som du inte kan styra, som livmodern, blodkärlen och tarmarna, blir slappare. Det kan göra att du får förstoppning. Risken för åderbråck, hemorrojder och urinvägsinfektioner ökar också. Om du drabbas när du är gravid är det viktigt att du får behandling tidigt.
I vissa landsting kallas du till ett hälsosamtal hos barnmorskan för att prata om alkoholvanor, kost och livsstil. Hos andra landsting sker detta samtidigt som inskrivningen. Det ser olika ut i olika delar av landet.

Embryot: Embryot är nu omkring 25 millimeter. Fingrar och tår kan ses tydligt men är fortfarande täckta med simhud. Överläppen skapas samt nästippen. Hjärtkonstruktionen är nu utvecklad och slår med 150 slag i minuten, det vill säga dubbelt så fort som hos en vuxen.

Hmpf

Jag mådde rätt bra i morse, först nu börjar jag må RIKTIGT illa. :-)

I morgon är det jobb igen. Jag känner inte ett dugg för det! Grabbarna har semester och får sova vidare när jag beger mig iväg. Nåja, jag ska inte klaga. Jag har haft 3 veckor ledigt. Nu har jag "bara" 8 veckor kvar att jobba, sen börjar skolan igen. Jag skulle egentligen ha pluggat lite nu men jag orkar inte riktigt. Är både trött och illamående. ♥

Senare kanske? ;-)


Hm

Fortfarande noll matlust och lite illamående. Det i kombination med värme är INGEN hit. Nåväl, jag är fortfarande överlycklig för mina symptom även om det är skitjobbigt ibland. :-) Idag har jag sovit några timmar på dan. Jag antar att tröttheten börjar sätta in nu med. Jag borde plugga men jag har NOLL ork. Nåväl, det ska nog bli bra det med. :O)
Idag har jag iallafall fått min vilja igenom och det vankas kebabrulle! :-D YES!


Hungrig

Jag är sugen på kebabrulle idag igen, men sambon tycker inte att man kan äta det två kvällar i rad.
Vad sjutton ska jag äta?! :O(
Jag har precis vaknat efter att jag har slocknat i soffan i 2,5 timma. Jag tror jag ska sova lite till....


Världens bästa! ♥

Jag ballade ur lite för en stund sen. Jag är så hungrig, men är inte sugen på något - förutom kebabrulle! Jag började grina, för jag måste äta, annars mår jag ännu mer illa men all mat äcklar mig. Dilemma! Nåväl, underbar sambo som man har så åkte han iväg och köpte en kebabrulle till mig som jag just nu sitter och inväntar. VÄRLDENS BÄSTA är han! ♥


:)

Och illamåendet fortsätter! :-D

Idag var jag tvungen att spy när jag var på väg tillbaka från morgonpromenaden med B. Hujedane mig vad illamående jag blev! Jag vaknade med tanken "Nähäpp, inget illamående idag" men det ändrade sig omgående. ;O) Och ja, jag älskar fortfarande mitt illamående! ♥


RSS 2.0