Yeck ;O)

Haha, mitt ena bröst har börjat läcka lite. Sådär halv-trevligt kanske, men va tusan. Jag står ut! ;O)
Det var fullt ös i magen ikväll och O fick sig några riktiga karate-sparkar från bebis. ♥ Åh va jag längtar efter Grynet nu. Tänk att ligga där på förlossningen med sin lilla nykläckta bebis. Åh, tanken bringar fram minnen från förra gången. ♥ Jag vill vill vill! Men det blir nog jättebra att det dröjer några månader till. Så hinner kemikurserna bli klara och jag hinner varva ner lite innan förlossningen. Jag går nämligen ner på halvfart och läser på distans i slutet av januari. Mycket skönt!


Gravid i vecka 24 ♥

Kroppen: Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.

Gravid i vecka 23 ♥

Kroppen: Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.

Gravid i vecka 22 ♥

Kroppen: I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Barnet:
Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.


Oj, tiden bara försvinner. Vecka 22 redan! :O) Jag älskar min lilla mage och jag älskar att känna rörelserna inifrån. Bebis gör sig ständigt påmind om att den bosatt sig därinne och det buffas både hit och dit. ♥
Jag ser så mycket fram emot förlossningen, att få träffa den lilla människan som bor där inne och framförallt att få se W träffa sitt lilla syskon för första gången. SOM JAG HAR LÄNGTAT! ♥ Äntligen blev det vår tur att bli gravida och snart har det lilla miraklet "entrat" världen. LYCKA!


Tiden rullar på

Veckorna springer iväg - i morgon går jag in i vecka 21. ♥
Jag satt precis och funderade över min graviditet. Jag är mycket mer orolig denna gången jämfört med när jag väntade W. Inte orolig inför förlossningen dock som jag var sist, utan mer för graviditeten i allmänhet. Antar att det kanske är för att man denna gången är så mycket mer medveten om allt som kan gå fel... Eller nåt...?
Jag känner rörelser från bebisen varje dag nu och det är såklart helt underbart mysigt. ♥ Häromkvällen kände jag även tydligt på magens utsida.
Jag kände första rörelsen i vecka 16 och sen har det kommit mer och mer. ☺ Jag har även denna gången moderkakan i framvägg.

Jag älskar min fina fina mage. Där inne bor vår lilla bebis, W's syskon. ♥ ☺
Kärlek!


RSS 2.0